Luni, 29 aprilie 2024 - 7:41:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dulceaţă de cireşe amare


16 iunie 2012

cireseIngrediente

2,5 kg cireşe amare (cântărite fără sâmburi!),

1,6 kg zahăr,

zeama de la o lămâie,

Mod de preparare

Ciresele mele au fost foarte coapte, si pe lângă aroma uşor amaruie au fost tare dulci. Daca ciresele nu sint foarte coapte si dulci bine, adaugati inca 3 - 400 g zahar la cantitatea de cirese (vorbesc de 2,5 kg,cintarite fara simburi!!!) Sint destul de maruntele. Nu se pot scoate simburii cu aparatul pentru ciresele de marime normala. Unele fete au reusit cu o tepusa/scobitor, altele cu o agrafa. Ale mele fiind foarte coapte, nu a mers decit prin apasare usoara pe cireasa. A functionat foarte bine, fructele au ramas aproape intregi. Dupa ce am scos simburii, am adaugat zaharul pe care l-am amestecat doat invirtind si scuturind usor de lighenas. Nu am invirtit cu lingura sa nu le strivesc. Le-am pus la fiert la foc linistit, timp de vreo 1 si jumatate. Cind si cind invirteam usor . La jumatatea timpului de fiert am adaugat zeama de a o lamiie. Ultimele 10 minute de fiert (in total a fiert vreo 2 ceasuri), le-am lasat la foc mai iute, sa se ingroase dupa placul meu. Aveti grija sa nu o ingrosati ca o marmelada. Tineti cont ca dupa racire devine putin mai groasa. Se pune inca fierbinte in borcane, care se intorc cu gura in jos 10 minute.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro