Ingrediente
1 kg carne tocată,
2 ceşti orez,
o ceapă,
un albuş de ou,
2 linguri unt,
pătrunjel verde,
sare ,
piper,
2 ouă,
o lămâie.
Mod de preparare
Carnea tocată se amestecă cu orezul spălat şi ales, ceapă tocată mărunt, albuşul de ou, sare şi piper după gust. Cu mâna umezita se fac perişoare mici ce se tăvălesc prin pătrunjel tocat. În oală de 2 l se pune la fiert apa împreună cu unt şi sare.
Când apa clocoteşte se pun cu grijă perişoarele şi se lasa să fiarbă la foc mic. Într-un castron se bat ouăle bine ca pentru omletă, apoi se adauga treptat sucul stors de lămâie continuând bătaia cu ţelul. Se toarnă treptat amestecul în oală cu perişoare,amestecând cu grijă să nu se sfărâme perişoarele.