Ingrediente
200g zahăr
250 ml apă
O mână de frunze proaspete de busuioc
200g suc de lămâie
2 linguri de concentrat de lămâie
Mod de preparare
Începe prin a face un sirop simplu din apă şi zahăr. Pune-le împreună într-o oală, la foc mediu. După ce s-a dizolvat tot zahărul adăugă frunzele de busuioc, lasă-le 10 minute, după care scoate-le cu ajutorul unei linguri. Ca să se simtă mai tare aromă de busuioc poţi să le rupi înainte de a le băga în sirop.
Odată ce siropul s-a răcit, adăugă sucul de lămâie şi concentratul. Toarnă compoziţia într-un bol rezistent la temperaturi scăzute şi bagă-l la congelator 1-2 ore până când este semi-solid. Amestecă bine cu ajutorul unei furculiţe şi lasă-l în continuare în congelator până îngheaţă de tot. Transferă-l într-un blender, mixează-l până devine cremos şi lasă-l la congelator până când doreşti să-l serveşti.
Mod de servire
Şerbetul de lămâie cu busuioc poate fi servit cu fructe proaspete sau chiar în coajă de lămâie.