Joi, 28 martie 2024 - 7:31:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Spaghete cu sos la cuptor


26 decembrie 2012

Ingrediente

250 g spaghete,

sare,

500 g carne tocata (porc+vita),

4 linguri ulei de masline,

1 ceapa,

2 catei de usturoi,

1 conserva rosii decojite (480 g),

2 linguri bulion,

eventual 5 sardele,

3 linguri capere,

1 ardei iute,

piper,

unt pentru uns forma,

200 g telemea.

 

Mod de preparare

 

Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare, se scurg si se toarna peste ele o lingura cu ulei. In uleiul ramas se prajeste putin carnea tocata, dupa care se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt si se lasa si ele sa se caleasca cateva minute. Rosiile scurse si taiate bucati se incorporeaza in carne impreuna cu bulionul, sardelele tocate marunt, caperele si ardeiul iute maruntit, se gusta de sare si piper si se mai lasa pe foc, sa fiarba incet, circa 10 minute. Se amesteca spaghetele cu sosul, se toarna intr-o forma unsa (sau in 5 forme mici), se presara peste ele telemeaua rasa si se lasa sa se rumeneasca circa 20 de minute in cuptorul incins la 200 grade C. Se servesc cu salata verde.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro