Ingrediente
Blat:
250 g unt,
75 g crema ciocolata cu alune,
90 g zahar pudra,
6 oua,
400 g faina,
100 g migdale macinate,
1 plic praf de copt,
2 linguri cacao,
50 ml lapte
Crema:
350 g gem portocale,
100 g zahar pudra,
80 ml coniac
Glazura:
300 g ciocolata,
200 ml frisca
Mod de preparare
Se bat spuma untul cu crema de ciocolata si zahar. Se adauga pe rand ouale. Se bate bine dupa fiecare.
Se amesteca faina, migdalele, praful de copt si cacao. Se inglobeaza in spuma de unt. Se toarna 50 ml lapte si se bate. Compozitia se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace. Se scoate si se lasa la racit.Se taie pe 4 niveluri.
Se incalzeste gemul, se adauga zaharul si coniacul. Blaturile se ung cu compozitia de gem si se suprapun. Se taie in bucati mici de 4-5 cm.
Se taie o portocala in felii si apoi fiecare felie in 4 bucati. Se asaza intr-o tigaie de teflon, se presara 2-3 linguri zahar si se pune pe foc. Se calesc putin. Se lasa la racit.
Se topeste ciocolata in frisca lichida. Se toarna cate o lingura pe fiecare prajitura. Se decoreaza cu portocale.
Prajiturile cu ciocolata se servesc decorate cu portocalele.