Vineri, 19 aprilie 2024 - 8:29:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prajitură cu cireşe sau vişine


28 mai 2013

Ingrediente

 

Blat:

 

5 oua proaspete,

10 linguri de zahar,

1 praf de copt,

1 plic de praf de zahar vanilat,

5 linguri pline-ochi de faina

 

Crema:

 

1 plic de crema de cremsnit de la Dr Oetker,

750 ml lapte

 

Umplutura si topping:

 

2 plicuri de gelatina pentru tarte, de culoare rosie de la Dr. Oetker,

 

1-2 kg cirese sau visine foarte coapte, dar bine alese

 

1 plic de gelatina

 

Mod de preparare

 

Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga pe rand cele 10 linguri de zahar ( ca si pentru bezea) si zaharul vanilat. Apoi se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca prin rasturnare pana cand se incorporeaza totul si devine o masa omogena. Puneti blatul intr-o tava de dimensiuni 26x36, tapetata cu hartie de copt ( se poate pune intr-o forma de tort cu d=26cm), asezati visinile deasupra ( eu le-am lasat sa se scurga si apoi le-am pudrat cu faina sa nu se lase la fund).

Se coace la foc mic 25 de min. Se lasa sa se raceasca si se pune pe un platou sau tava. Se face crema conform instructiunilor de pe plic si se aseaza pe blatul racit.Se pun visinele deasupra, Apoi sucul ramas se amesteca cu apa pana ajunge la 250 ml, 2 linguri zahar si cu pliculetul de gelatina, se fierbe 2 min si se pune peste prajitura.

Se lasa la rece 3 ore.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro