Ingrediente
5 ouă
5 linguri zahăr
5 linguri pesmet
1 lingură rasă făină
frişcă
jeleu roşu
unt
Siropul la savarină
2 pahare apă
200 grame zahăr
3 linguri rom
Mod de preparare
1 Siropul la savarină
Apa şi zahărul se încălzesc, până când zahărul se dizolvă în totalitate. Se lasă să se răcească şi se adaugă romul.
2 Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă. Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul.
Se adaugă pesmetul şi făina şi se amestecă bine. Se adaugă peste albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor şi se toarnă în formele unse cu unt şi tapetate cu pesmet. Se coc la 160 grade.
Când sunt gata, se scot din forme şi se lasă la răcit. Se taie partea de sus ca un capac. Se însiropează foarte bine. Separat se pregăteşte frişca.
De asemenea, se pregăteşte şi jeleul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se toarnă deasupra jeleul. Se umplu cu frişcă.