Ingrediente:
3 ouă
esenta de vanilie
500 g făina
2 pachete drojdie
100 g zahăr pudră
200g unt
140 g fructe confiate
2 linguri stafide
250 ml lapte
Mod de preparare:
Intr-un castron bate 2 oua intregi si galbenusul de la al treilea.
Intr-un vas mare, amesteca faina, drojdia, zaharul si jumatate de lingurita de sare. Adauga apoi laptele putin incalzit si amestecul de oua, apoi bate totul cu o lingura de lemn pana obtii un aluat moale si lipicios. Acopera vasul cu o folie de plastic si lasa-l intr-un loc cat mai cald la crescut (trebuie sa-si dubleze volumul).
Captuseste cu hartie de copt 10 cutii curate de conserve de 200 g (sau 10 forme de briose), astfel incat hartia de copt sa fie mult mai inalta decat forma in care este pusa.
Amesteca cu mana untul si fructele confiate in aluatul dospit. Taie apoi aluatul in 10 parti cat mai egale si umple cu acesta cutiile sau formele de briose. Acopera din nou formele cu o folie si lasa-le la crescut cateva zeci de minute.
Se incinge cuptorul la 190 de grade.
Cu o pensula, unge fiecare panettone cu lapte, apoi presara deasupra cateva stafide (apasand putin pe ele pentru a intra in coca). Coace-le pentru 25-30 de minute, pana cand incep sa prinda o culoare aurie.
Se pot servi si dupa 3 zile de la pregatire, fiind la fel de gustoase!