Joi, 21 noiembrie 2024 - 11:04:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Mini Panettone


15 decembrie 2012

Ingrediente:

 

3 ouă

esenta de vanilie  

500 g făina  

2 pachete drojdie  

100 g zahăr pudră

200g unt  

140 g fructe confiate  

2 linguri stafide

250 ml lapte  

Mod de preparare:

 

Intr-un castron bate 2 oua intregi si galbenusul de la al treilea.

Intr-un vas mare, amesteca faina, drojdia, zaharul si jumatate de lingurita de sare. Adauga apoi laptele putin incalzit si amestecul de oua, apoi bate totul cu o lingura de lemn pana obtii un aluat moale si lipicios. Acopera vasul cu o folie de plastic si lasa-l intr-un loc cat mai cald la crescut (trebuie sa-si dubleze volumul).

Captuseste cu hartie de copt 10 cutii curate de conserve de 200 g (sau 10 forme de briose), astfel incat hartia de copt sa fie mult mai inalta decat forma in care este pusa.

Amesteca cu mana untul si fructele confiate in aluatul dospit. Taie apoi aluatul in 10 parti cat mai egale si umple cu acesta cutiile sau formele de briose. Acopera din nou formele cu o folie si lasa-le la crescut cateva zeci de minute.

Se incinge cuptorul la 190 de grade.

Cu o pensula, unge fiecare panettone cu lapte, apoi presara deasupra cateva stafide (apasand putin pe ele pentru a intra in coca). Coace-le pentru 25-30 de minute, pana cand incep sa prinda o culoare aurie.

Se pot servi si dupa 3 zile de la pregatire, fiind la fel de gustoase!

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro