Luni, 29 aprilie 2024 - 6:49:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Budincă de mere


30 mai 2012

budinca-cu-mereIngrediente

8 mere mijlocii,

125 g unt,

125 g zahar,

4 galbenusuri,

2 albusuri,

coaja rasa de lamaie.

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si de seminte si se taie felioare subtiri. Untul se freaca bine cu zaharul, dupa care se adauga treptat cate un galbenus, amestecand in continuare ca sa se incorporeze. Se adauga merele, coaja rasa de lamaie si albusurile bine batute. Se unge o forma cu unt si se presara cu pesmet. Se toarna compozitia in forma si se coace circa o ora, la foc potrivit. Se serveste calda, cu sos de vin rosu. Sosul de vin rosu: Se pun la foc 200 ml vin rosu, 40 g zahar si un ou si se bat intruna, pana ce sosul da in fiert. Se adauga o jumatate de lingurita de amidon dizolvat in putina apa rece si se lasa sa mai fiarba putin, amestecand incontinuu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro