Joi, 2 mai 2024 - 2:57:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Baclava cu nuci, alune şi migdale (reţetă de post)


21 martie 2012

baclavaIngrediente

pentru aluat

700 g făină

50 ml ulei de măsline

1 lingurita rasă de zahăr

pentru umplutură

300 g nuci

200 g alune

200 g migdale

2 linguri zahăr

1/2 lingurita scorţişoară

200 g margarină topită(sau unt în perioadele fără post)

pentru sirop

200 g zahăr

1 lingura zeamă de lămâie

2-3 bucăţi scorţişoară

6-7 cuişoare

200 g miere de albine

1 felie coajă de portocală

 

Mod de preparare

 

Se dizolvă sarea şi zahărul în 200 ml apă călduţă. Se adaugă uleiul, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se frământă până se obţine un aluat omogen, moale şi elastic. Se acoperă cu o folie din aluminiu şi se lasă o oră la temperatura camerei.

Pentru umplutură, se amestecă nucile cu migdalele şi alunele, toate tocate mărunt, zahărul şi scorţişoara. Pentru sirop, se amestecă 300 ml apă cu zahărul, zeama de lămâie, scorţişoara, cuişoarele şi coaja de portocale. Se fierbe 15 minute, apoi se lasă să se răcească, se strecoară şi se amestecă cu mierea de albine.

Se împarte aluatul în 10 părţi. Fiecare bucată de aluat se întinde într-o foaie subţire, pe cât posibil după dimensiunile tăvii.

Într-o tavă unsă se aşază 5 foi unse cu margarină. Se presară apoi umplutura, se stropeşte cu 3-4 linguri sirop şi 2 linguri margarină sau unt, apoi se acoperă cu restul foilor unse. Se taie cu un cuţit foarte bine ascuţit bucăţi mici de 4×5 cm, apoi se stropeşte cu restul de margarină şi se coace în cuptorul încins, la foc mic, o oră. În ultimele 15 minute se măreşte focul la mijlociu.

Baclavaua coaptă se stropeşte cu restul de sirop şi se lasă până se absoarbe tot siropul din tavă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro