Ingrediente
5 linguri de gelatină,
450 g zmeură,
4 linguri de suc de lămâie,
2 ouă separate,
450 ml de frişcă,
o lingură de esenţă de vanilie,
50 g zahăr tos,
zmeură, pentru ornat,
frişcă.
Mod de preparare
Pentru spumă de zmeură, puneţi gelatina cu 5 linguri de apă clocotită într-un vas la Bain-Marie şi amestecaţi până se topeşte. Striviţi zmeură, apoi adăugaţi sucul de lămâie, gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă, bateţi frişcă, apoi adăugaţi esenţa de vanilie şi zahărul. Amestecaţi cele 3 compoziţii şi apoi incorporaţi gelatină. Puneţi într-un vas şi răciţi timp de 4 ore.
Spuma de zmeură se serveşte rece în cupe individuale, ornate cu frişcă şi zmeură proaspătă