Ingrediente
9 ouă,
250 g zahăr,
250 g unt sau margarină,
9 linguri făina,
1 litru lapte,
2 pliculeţe zahăr vanilat,
o fiolă esenţă de vanilie,
două linguri de zahăr pudră cu vanilie (pentru pudrat).
Mod de preparare
Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahărul, apoi se adaugă untul topit şi răcit (poate fi ţinut şi la temperatura camerei timp de câteva ore înainte de a fi folosit), laptele rece, albuşurile bătute spumă, zahărul vanilat, esenţa de vanilie şi făina. Se pune totul într-o tavă unsă cu puţin unt şi tapetată cu făină şi se introduce o oră în cuptorul preîncălzit. Înainte de a opri focul, se verifică dacă prăjitura e bine coaptă la mijloc, cu o scobitoare. Dacă aluatul nu se lipeşte de aceasta, tava poate fi scoasă din cuptor.