Marţi, 1 aprilie 2025 -
3:34:19
Contact
Despre noi
Români din toate țările, uniți-vă!
Reţeta zilei
PODCAST
FABRICAT ÎN ROMÂNIA
ANUNȚURI
Sport
Exclusiv
Politic
Administraţie
Social
Economic
Sănătate
Internaţional
Pagina:
«
1
»
«2»
«3»
...
«11»
«12»
«13»
Gogoşi cu brânză
Aceste gogoşi seamănă un pic cu clătite mai pufoase, în stil american, dar brânza din compoziţie şi faptul că se prăjesc în ulei le transformă în gogoşi. Ingrediente: 300 g brânză sărată 4 ouă 1 cană făină 1 lingurita praf copt 1/2 cană iaurt Mod de preparare Puteti folosi branza sarata sau branza dulce. Daca folositi branza dulce veti adauga in reteta esenta de vanilie si zahar. Reteta aceasta este cu branza sarata, pe care trebuie sa o framantati, pentru a fi mai fina. Puneti ouale intr-un bol, le bateti bine, adaugati
Dovlecei gratinaţi
Ingrediente: 2 dovlecei 4 cartofi 250 g carne tocată amestec o ceapă albă veche 2 căţei usturoi 3 linguri pastă de tomate 2 linguri pesmet 2 linguri ulei sare, piper Mod de preparare: Se pun cartofii la fiert în apă cu sare şi, separat, dovleceii se fierb 5 minute, după care se lasă să se răcească. Într-o tigaie cu o lingură de ulei se pune ceapa la călit şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă carnea, care se desface cu lingura de lemn. Se lasă să se călească până ce îşi
File de peşte cu ciuperci
Ingrediente 1 kg peste, 1/4 kg ciuperci, 200 g cascaval, 1 pahar smântâna, 1 pahar lapte sau zeama in care a fiert pestele, 2 linguri faina, 2linguri unt, sare. Mod de preparare Se scot fileuri din peste, se asaza intr-un vas care rezista la cuptor, peste un strat de sos alb pentru peste amestecat cu smintina, un strat de cascaval ras si bucatele, un strat de ciuperci inabusite cu bucati de unt. Se acopera pestele cu sos alb, ciuperci, cascaval si smintina. Se da la cuptor sa se rumeneasca, se
Papricaş de pui
Ingrediente 1 pui, untura, 2 cepe, un varf de lingura de faina, o lingurita de paprica sau boia de ardei, o ceasca de zeama de carne. Mod de preparare Se taie puiul in bucati, se rumeneste intr-o tigaie cu putina untura. Se trag deoparte in untura 2 cepe rase, se adauga un varf de lingura de faina si o lingurita de paprica sau boia de ardei. Se stinge cu o ceasca de apa sau zeama de carne. Se face un sos potrivit de gros, in care se aseaza bucatile rumenite de pui. Se da la cuptor o jumatate de ora. Se serveste
Biscuiţi cu cocos
Ingrediente: 3 albuşuri 200 g zahăr 200 g fulgi de cocos 100 g făină Mod de preparare Într-un castron mai înalt, se bat mai întâi albusurile pâna ce se obtine o spuma tare. În spuma de albuşuri se adauga treptat zahărul şi se mixează în continuare până se formează o bezea tare şi lucioasă. În compoziţia de bezea, se pun apoi fulgii de cocos si faina cernuta în prealabil şi se omogenizeaza cu mare grija întreaga compoziţie, de preferat cu un tel sau cu o lingura
Îngheţată lapte de pasăre
Ingrediente 1/2 litru lapte, 150g zahar, 4 vanilii, 5 oua, 1/2 l frisca sau smantana, 1 lingura plina de faina. Mod de preparare Se pune laptele la fiert. În acest timp frecam bine galbenusele cu 6 linguri de zahar si lingura de faina, apoi adaugam si un pic de lapte rece. Cam 50 ml. Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam incet galbenusele si continuam sa amestecam pana se ingroase si il punem sa se raceasca. Intre timp
Ardei iuţi umpluţi cu brânză
Ingrediente ardei iuţi, bacon (câte o felie pentru fiecare jumătate de ardei), brânză tip Philadelphia/ Almette/ Exquisa, cimbru Mod de preparare Curăţăm ardeii de seminţe şi amestecăm brânza cu cimbrul tocat, apoi umplem cu compoziţia de brânză şi infăşurăm în bacon, daca vreti senzatii tari in bacon şi coacem la cuptor până când baconul se rumeneşte. Mod de servire Ardeii umpluti merg de minune cu un pahar de
Prajitura Noire
Ingrediente 150 gr unt 170 gr biscuiti de cacao 100 g ciocolata amaruie 150 g ciocolata lapte 2 linguri coniac 250 frisca nebatuta 15 gr gelatina Pentru ornat: 70 gr ciocolata amaruie 30 ml lapte 25 gr fulgi ciocolata Mod de preparare Topim 75 gr unt. Biscuitii zdrobiti intr-un robot
Lapte de pasăre
Ingrediente 5 ouă 1 l lapte 3-4 plicuri zahăr vanilat 10 linguri zahăr 2 linguri amidon alimentar frişcă pentru decor Mod de preparare Laptele se pune la fiert. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă 5 linguri zahăr. Se bat pâna se-nţepenesc în castron. Când laptele a dat în clocot se opreşte focul şi se iau cu
Pastă de măsline
Ingrediente: 200 g masline negre fără sâmburi un căţel de usturoi 2 fileuri de anşoa o lingură de capere o lingură de ulei de masline Mod de preparare 1. În bolul mixerului se pun maslinele, fileurile de ansoa bine scurse de ulei, caperele si usturoiul. Se mixeaza bine. 2. Apoi, pasta obţinuta se freaca cu uleiul, dupa gust, si se da la rece pâna
Prajitură cu vişine şi ciocolată
Ingrediente pentru blat: 7 oua 1 cana zahar 1 cana faina 2 linguri cacao 1 praf copt 700 gr visine 4 linguri zahar ptr visine pentru sirop: 150 ml apa 2 plicuri capuccino cu ciocolata pentru crema: 500 ml frisca lichida 300 gr ciocolata neagra 1 plic gelatina (8 gr) pentru jeleu: zeama de la visine 1 plic gelatina(8 gr) Mod de preparare Batem ouale cu zaharul pana devine compozitia cremoasa. Adaugam faina , zaharul si praful de copt
Compot de cireşe
Ingrediente 1 kg cirese, 1 pahar apa sau vin rosu, 150 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare Mod de preparare Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul, putina sare, zaharul vanilat. Cand incepe sa se lege siropul, se adauga ciresele si se lasa la fiert pe foc mic. Metoda de preparare a compotului de cirese la baie de aburi: Trebuie sa aveti borcane cu capac, curate, uscate si daca doriti tinute 15-20 de minute in cuptorul incins, dar cu focul stins. Borcane
Insuliţe de dovlecei
Ingrediente 1 dovlecel mare 2 fire de ceapa verde ( doar partea alba) 3 catei de usturoi 1 lingura cu varf de iaurt grecesc( 10%) 2 linguri pesmet 1 lingura faina 2 linguri parmezan razuit un praf bun de sare un varf de cutit de praf de copt 1 ou ulei vegetal
Salată de ou fiert cu ciuperci
Ingrediente 2 oua fierte (tari); 1/2 borcan de ciuperci feliate; 2-3 fire ceapa verde; 3 catei de usturoi; 3 linguri smantana grasa; putin patrunjel; sare; piper; 1 lingura cu ulei de masline; Mod de preparare Fierbem ouale timp de 8-10 minute. Le curăţăm de coaj şi le tocăm foarte mărunt. Tocăm ceapa
Dovlecei umpluţi cu legume
Ingrediente 2 dovlecei, 2 fire ceapa verde, 200 g legume (morcov, fasole verde, broccoli, porumb, mazare, ardei gras), marar, patrunjel, busuioc, 1 rosie, cascaval sare, piper, 5 linguri ulei. Mod de preparare Dovlecei umpluti cu legume este o reteta simpla si delicioasa. Pentru a pregati aceasta mancare de post aveti nevoie de 200 g legume. Puteti face combinatia care va place mai mult. Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua pe lungime, apoi li se scoate miezul cu
Ananas prăjit cu miere de albine şi îngheţată
Ingrediente felii de ananas proaspăt miere de albine fistic sirop de fructe de pădure îngheţată de vanilie Mod de preparare Ananas prăjit cu miere de albine şi îngheţată este un desert delicios pe care il puteti pregati foarte rapid. Pentru aceasta reteta culinara aveti nevoie de ananas proaspat. Cu ananas din compot nu va iesi la fel de bine. Prajim feliile de ananas pe gratar – pe ambele parti. Le punem apoi pe farfurie, stropim cu miere de albine, apoi punem inghetata, fisticul si siropul de fructe
Prajitură cu cireşe sau vişine
Ingrediente Blat: 5 oua proaspete, 10 linguri de zahar, 1 praf de copt, 1 plic de praf de zahar vanilat, 5 linguri pline-ochi de faina Crema: 1 plic de crema de cremsnit de la Dr Oetker, 750 ml lapte Umplutura si topping: 2 plicuri de gelatina pentru tarte, de culoare rosie de la Dr. Oetker, 1-2 kg cirese sau visine foarte coapte, dar bine alese 1 plic de gelatina Mod de preparare Se bat albusurile spuma tare, apoi
Cartofi umpluţi
Ingrediente 8 cartofi cu coaja albă 400 g piept de pui 100 g unt 2 gogoşari o cutie porumb dulce 75 g caşcaval sare piper cimbru uscat şi măcinat o legătură pătrunjel Mod de preparare: 1. Se fierb cartofii în apă cu sare. Se scot, se lasă să se răcorească şi se taie pe jumătate. Li se scoate o parte din miez şi se presară caşcaval ras. 2. Se condimentează pieptul de pui cu sare şi piper şi se unge cu untul moale. Se pun feliile de piept în tavă, se acoperă cu hârtie de copt şi se coc
Budincă de cozonac
Ingrediente 3 felii de cozonac întărit 300 ml lapte 5 ouă 3 linguri de zahăr esenţă de rom/ vanilie câteva stafide Mod de preparare Tăiem feliile de cozonac cubuleţe. Batem ouăle cu zahărul, esenţele, apoi adăugăm laptele şi un praf de sare. Îmbibăm bine bucăţelele de cozonac şi le punem în forme unse cu unt sau ulei. Presărăm câteva stafide şi apoi lăsăm cozonacul să se înmoaie
Ciorbă de miel
Ingrediente ● 1,250 de grame de carne de miel, ● o ceapă, ● 150 de grame de ţelină, ● un păstârnac mediu, ● trei morcovi medii, ● 50 de grame de orez, ● o linguriţă de verdeaţă uscată, ● sare după gust, ● trei litri şi jumătate de apă, ● crenguţe de leuştean verde. Mod de preparare: Se curăţă ceapa, iar zarzavaturile se spală. Ceapa se taie mărunt, iar zarzavaturile cubuleţe. Crenguţele de leuştean verde se spală şi se toacă mărunt. Orezul se curăţă şi se spală. Se curăţă şi se spală carnea
Miel la grătar cu maioneză de usturoi
Ingrediente 1 kg pulpa de miel, 2 cepe, 1 capatana de usturoi, 1 lingurita rasa coriandru macinat, 1 lingurita rasa cimbru uscat, 1 lingurita rasa scortisoara, un varf de cutit nucsoara rasa, 2 cuisoare macinate, 1 lingurita rasa piper macinat, 100 ml ulei floarea soarelui, 100 ml ulei masline,
Raspberry & hazelnut meringue nests
Ingrediente Bezele/Meringues 3 albuşuri mari de ou 160 gr zahar 1 praf de sare 80 gr alune de pădure Umplutura 200 ml smântâna pentru frişcă 100 ml smântână grasă de gătit 2 lingurite zahar pudra fulgi de ciocolata zmeura Mod de preparare Alunele de padure le aruncam intr-o tava
POST/ Burgeri din ciuperci
Ingrediente - 4 pălări de ciuperci albe mari - 1 ceapă medie - 1 avocado - 4 chifle pentru hamburgeri - 1 roşie potrivită - 3 linguri de ulei - 2 linguri de zeamă de lămâie - sare şi piper. Mod de preparare 1. Ceapa se taie în rondele de circa 7-8 mm grosime. Ciupercile şi feliile de ceapă se ung cu ulei şi se asezonează. 2. Pe grătarul de fontă bine încins se frig ciupercile pe ambele părţi, până se înmoaie. Apoi ciupercile se pune pe o farfurie, cu lamele în sus, ca să
Biluţe de brânză cu măsline verzi
Ingrediente brânză burduf 300 g brânză feta 300 g măsline verzi ardei roşu 1 bucata cimbru mărar usturoi granulat Mod de preparare Se fărămiţează brânza telemea şi cea de burduf cu ajutorul unei furculite, apoi se amestecă pana la omogenizare. Se toaca mărunt măslinele verzi şi se amesteca cu ardeiul gras tocat marunt, cimbru, marar si usturoi, apoi cu branzeturile faramitate. Se fac bilute mici din aceasta compozitie care se aşează pe un platou şi se dau la rece 30
Pagina:
«
1
»
«2»
«3»
...
«11»
«12»
«13»
Pui cu sos olandez şi varză de Bruxelles
Ingrediente 1 piept pui, 1 lingură ulei, 1 lingură Vegeta *** 125g unt, 1 lingura otet de mere, 2 lingurite faina, 2 lingurite zeama de lamaie, 1/4 cana smantana, 1 galbenus, 1 lingurita sare, patrunjel verde (sau uscat) 500g varza de Bruxelles, 1 lingura Vegeta, 30g unt. Mod de preparare: Se taie pieptul de pui in 6-7 bucati mai mari si se
Aperitiv cu somon afumat şi castravete
Ingrediente 1 castravete englezesc (in folie), 250-300 g somon afumat feliat, 200 g branza crema Philadelphia, 50 g unt, 1 legatura mica de marar, sare si piper (nu mult caci somonul afumat e destul de sarat). Mod de preparare Castravetele se spala si se taie rondele de aproximativ 1/2 cm. Branza crema impreuna cu untul (toate la
Scoici în stil mexican
Ingrediente 1,5 kg midii curatate, sare, putina untura pentru tava, 1 ceapa, 3 rosii decojite, 2 ardei verzi, 2-4 ardei chili rosii sau verzi, 1 lingura ulei, 1 catel de usturoi tocat, 2 lingura fulgi de unt, 50 g pesmet. Mod de preparare Midiile se fierb in putina apa sarata, 15-20 de minute (cele care au ramas inchise se arunca) si se
Salată de fructe în cupe de mere
Ingrediente 10 mere pentru cupe 2 portocale, 2 kiwi, 2 banane, 1 conserva ananas (compot) 300gr capsuni Mod de preparare Se spala si de sterg bine merele. Se scot coditele. Se decupeaza apoi mijlocul petalei. Se taie capacul si se decupeaza petala. Se introduc bucatile de mar decupate intr-un vas cu zeama de lamaie, pentru a nu oxida. Marul
Penne all arrabbiata POST
Ingrediente - 300 g de penne (reţeta poate fi făcută cu mai multe tipuri de paste) - 2 roşii mari bine coapte - 3 căţei de usturoi - o legătură de pătrunjel - o ceapă mică - ulei de măsline - busuioc (opţional) - 1 ardei iute - sare - piper Mod de preparare Se pun la fiert pastele, cu o linguriţă de ulei de măsline şi puţină sare, şi se lasă
Clătite americane
Ingrediente: 450 g de făină, două pliculeţe praf de copt, un praf de sare, 3 ouă, 6 linguri cu vârf de zahăr, 450 ml de lapte, 3 linguriţe de unt, miere. Mod de preparare: Într-un castron se pun laptele, zahărul, ouăle, sarea, untul şi se amestecă cu mixerul. În alt vas se amestecă făina cu praful de copt şi se adaugă peste compoziţia
Ruladă de bezea cu căpşuni
Ingrediente 4 albuşuri 225 gr zahăr tos 300 ml frişcă lichidă 2 linguri zahăr pudră căpşuni 80 gr ciocolată albă Mod de preparare Albuşurile se mixează spumă cu un praf de sare. Apoi se încorporează zahărul, câte o lingură pe rând, şi se mixează continuu până ce spuma devine bezea căpătând o consistenţă vâscoasă şi lucioasă. Se încălzeşte
Salată verde cu piept de pui şi miere de albine
Ingrediente piept de pui - 1,2 kg salata verde - 700 g workchester - 250 ml miere de albine - 200 g mustar - 200 g ulei 250 - ml apa minerala - 1 l sare, piper, otet - dupa gust porumb gem de fructe de padure (preferential) - 200 g Mod de preparare Salata verde cu piept de pui este un aperitiv consistent si sanatos. Pieptul de pui se spala si
Salată de cartofi ninsă
Ingrediente 600 g cartofi, 2 castraveti acri, 2 oua, 4-5 linguri ulei, 2 cepe de apa, 1 gogosar mic, putina mazare conservata, putina zeama de lamiie, sare. Mod de preparare Se spala bine cartofii cu peria, se pun la fiert in apa fierbinte cu sare si cind sint gata, se curata, se taie in forma de cuburi si se lasa sa se raceasca. Separat se face
Ardei umpluţi cu orez şi ouă
Ingrediente 4 ardei graşi roşii, 4 ardei graşi verzi, 1-2 ceşti de orez fiert, 2 ouă fierte tari, 1 ceapă, 2 linguri pătrunjel verde tocat, sare, piper, ulei de măsline. Mod de preparare Se spală ardeii, se taie în două şi se curăţă de seminţe şi nervuri. 2 ardei roşii şi 2 ardei verzi se taie cubuleţe mici. Se amestecă bine orezul fiert cu
Top articole
Gospodărie mistuită de flăcări. Mai multe persoane au suferit atac de panică
Publicat la data de 20 martie 2025
Crimă sau sinucidere în Parcul Municipal Vest din Ploiesti? Bărbat înjunghiat, descoperit într-un autoturism
Publicat la data de 10 martie 2025
Schimbare de conducere la CSJ Prahova! Cine îl înlocuieste pe Silviu Crângasu: Urzeală sau Nica?
Autor: Cristina IANCU - 10 martie 2025
Profesor de la Şcoala de Poliţie, găsit mort în maşină
Publicat la data de 11 martie 2025
Firmă din Prahova, prinsă cu nereguli. A păgubit statul cu peste 10 milioane de euro
Publicat la data de 18 martie 2025
Copil de 4 ani, ucis în bătaie de propriii părinţi. Frăţiorul lui, găsit aproape mort de foame!
Publicat la data de 13 martie 2025
Flăcări uriaşe în Starchiojd! Trei case distruse de un incendiu puternic
Publicat la data de 23 martie 2025
Abuz şocant în Prahova. Trei membri ai aceleaşi familii, reţinuţi pentru muncă forţată şi trafic de minori
Publicat la data de 12 martie 2025
Din drum, direct în fântână! Accident în Prahova
Publicat la data de 12 martie 2025
Crimă din gelozie în Prahova
Publicat la data de 12 martie 2025
Anul - ediţia nr. 3714
Copyright © 2011 - 2025 Ştiri Actuale
Politica de cookies
|
Termeni şi Condiţii
|
Confidenţialitate
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 31 martie 2025
Autentificare
Piese telefoane mobile
Cosmetice naturale iehana
Programe Romanesti
Chestionare auto drpciv
Charmilles
Jurnalul Prahovean
Top