Ingrediente
1 kg pulpa de miel,
2 cepe,
1 capatana de usturoi,
1 lingurita rasa coriandru macinat,
1 lingurita rasa cimbru uscat,
1 lingurita rasa scortisoara,
un varf de cutit nucsoara rasa,
2 cuisoare macinate,
1 lingurita rasa piper macinat,
100 ml ulei floarea soarelui,
100 ml ulei masline,
4 rosii,
1 lingurita oregano uscat,
4-5 fire de busuioc verde,
2 franzele subtiri tip "bagheta",
sare, piper
Mod de preparare
Taiati carnea de miel in bucati potrivite, spalati-o usor si puneti-o intr-un castron. Pune-ti intr-un castronas coriandrul, cimbru, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si piperul macinat, apoi presarati carnea cu amestecul de mirodenii si cu sare.
Adaugati vinul, uleiul de floarea soarelui, ceapa tocata si usturoiul tocat. Puneti castronul la rece de la o zi la alta (24 h) Scoateti bucatile de carne de la marinata, scurgeti-le bine si puneti-le pe gratarul incins. Frigeti-le pe toate partile, pana ce se rumenesc bine, dupa care pe gratar puneti carnea taiata in doua pe orizontala, apoi in bucati de circa 5-6 cm.
Prajiti feliile cate 1-2 minute pe fiecare parte, apoi frecati-le cu catei de usturoi. Stropiti-le cu uleiul de masline si presarati-le cu amestecul de rosii, oregano si busuioc.
Serviti cu o garnitura facuta din sos de usturoi, frecand usturoiul pisat cu sare si ulei de masline adaugat treptat.