Duminică, 24 noiembrie 2024 - 8:09:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Mâncărică de pui cu vinete


5 octombrie 2012

Ingrediente

 

1,2 kg copane de pui,

3 vinete potrivite,

150 g stafide,

3 catei de usturoi,

1/2 legatura cu patrunjel,

1/2 legatura de coriandru,

250 ml untdelemn,

150 ml vin alb sec,

sare,

piper proaspat macinat.

 

 

Mod de preparare

 

Spalati si stergeti vinetele cu un prosop de bucatarie. indepartati-le coditele, apoi taiati-le in felii de 2 cm grosime, si pe urma fiecare felie in cubulete. Caliti-le intr-o cratita, pe flacara mijlocie, in putin untdelemn bine incins. Adaugati cate putin ulei, pe masura ce este absorbit de vinete. Cand se inmoaie, scoateti-le cu o lingura de spumuit supa si asezati-le pe o hartie absorbanta.

Prajiti copanele de pui in putin untdelemn. Cand sunt rumenite, adaugati vinetele stoarse de ulei si stafidele. Sarati, piperati, turnati vinul alb. Acoperiti vasul si lasati sa mijoteasca 40 de minute. Cu cinci minute inainte ca mancarea sa fie gata, adaugati usturoiul, patrunjelul si coriandrul tocate marunt. Amestecati si serviti mancarica imediat.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro