Luni, 29 aprilie 2024 - 2:50:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pască


24 mai 2012

pascaIngrediente pentru aluat

50 g unt,

125 g zahăr,

3 ouă,

250 ml lapte,

500 g făină,

două linguri ulei,

o linguriţă esenţă de rom,

25 g drojdie uscată.

Ingrediente pentru umplutură:

1 kg brânză de vaci,

50 g unt,

4 pachete zahăr vanilat,

5 ouă,

200 g zahăr pudră,

3 linguri smântână,

o linguriţă esenţă de rom,

150 g stafide,

o lingură făină,

o lingură de griş,

coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare

Se înmoaie drojdia uscată în puţin lapte încălzit, în care s-a adăugat şi puţin zahăr. Se pune restul de lapte la fiert şi după ce a dat în clocot se adaugă 3-4 linguri de făină, amestecând ca să nu se formeze cocoloaşe şi se lasă apoi la răcit. După ce s-a răcit, se adaugă drojdia înmuiată, se amestecă totul şi se pune compoziţia la loc cald, ca să crească. Între timp se amestecă gălbenuşurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul şi se amestecă până devine ca o cremă spumoasă. Separat se bat albuşurile spumă. Se pune într-un vas restul de făină şi se adaugă compoziţia de drojdie şi făină, crescută. Se amestecă bine, apoi se adaugă treptat gălbenuşurile, laptele călduţ şi albuşurile bătute spumă. Se frământă totul bine timp de 30 de minute, adăugând uleiul, untul şi esenţa de rom, apoi se mai lasă o oră la crescut.

Pentru umplutură

Se freacă brânza de vaci cu untul, se adaugă gălbenuşurile, puţină sare, zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă, grişul, făina, smântâna, o parte din stafide şi albuşurile bătute spumă. Se unge o tavă cu unt, se pune o parte din aluat în tavă şi din cealaltă se face o coroniţă împletită şi se pune în jurul tăvii. Compoziţia din brânză o punem în tavă, se face o cruce din cocă, deasupra, şi se presară câteva stafide. Se lasă la cuptor o oră.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro