Ingrediente
800 gr brânză de vaci
5 linguri faina
1 plic de praf budincă de vanilie nepreparata
o linguriţă de praf de copt stins cu lămâie
200 ml smântână grasă 25% (cred că a mea a avut doar 15%)
5 ouă
12 linguri zahăr coajă de lămâie zahăr vanilat (cam 5 pliculeţe)
100 gr stafide (eu am pus 120g)
Mod de preparare
Pentru a pregăti această reţetă delicioasă de pasca fără aluat trebuie să amestecăm brânză, zahărul, zahărul vanilat, coajă de lămâie, praful de budincă (nepreparata), smântână, gălbenuşurile de ou, albuşurile bătute spumă şi la sfârşit se adăugă stafidele. Doar în cazul în care brânză este mai moale puteţi pune 2 plicuri de budincă. Se unge tava cu unt, se tapetează cu făină, se toarnă compoziţia şi se băgă la cuptor. Se lasa cca 60-70 de minute în funcţie de aragaz. O să fie la mijloc puţin mai moale, dar nu vă speriaţi, nu e crudă şi când se răceşte se întăreşte uniform. O lăsaţi la răcit în tavă şi o tăiaţi când e rece.