Ingrediente
250 g faina
250 g ricotta
200 g zahăr
20 g unt topit
2 linguri lapte
3 ouă
1 pachet praf de copt
2 linguri suc lămâie
200 g afine
Mod de preparare
Prăjitură cu ricotta şi afine este un delicios deşert cu fructe. Pentru această reţetă de prăjitură separăm albuşurile de gălbenuş. Într-un bol amestecăm albuşul cu zahărul până devin o spumă tare. Separat, amestecăm gălbenuşurile, ricotta, untul topit şi laptele. Incorporam apoi faina şi praful de copt stins cu lămâie. La final adăugăm albuşurile spumă şi amestecăm uşor cu o lingură.
Turnam aluatul într-o tavă tapetată cu ulei şi faină, apoi presaram afinele.
Coacem prăjitura în cuptorul preancalzit la 180°C timp de 35-40 minute. Vom face proba cu o scobitoare pentru a verifica dacă este coaptă. Prăjitură cu ricotta şi afine se pudrează cu zahăr şi servim când se răceşte.
Prăjitură cu ricotta şi afine se poate servi cu frişcă.