Luni, 29 aprilie 2024 - 7:00:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Choux à la crème


21 mai 2012

chouxIngrediente


pentru aluatul pripit:


100 gr faina
85 gr unt
200 ml apă
3 ouă
un praf de sare


pentru umplutură


300 ml lapte
1/2 păstaie vanilie
125 gr zahăr
3 ouă
1 lingura amidon
300 ml frişcă lichidă

Mod de preparare


Choux à la crème este o prăjitură delicioasă foarte populară la noi. Aluatul este foarte simplu de făcut, este vorba de aşa-numitul aluat pripit, care se foloseşte atât pentru choux-uri, cât şi pentru eclere şi profiterol.


Se face astfel: într-o crăticioara punem la fiert apă cu sarea şi cu untul. Când a început să fiarbă tragem de pe foc şi adăugăm toată faină, deodată. Amestecăm repede şi serios până obţinem o pastă omogenă şi faina s-a încorporat. lăsăm apoi compoziţia să se răcorească 10 minute.
Ouăle le batem că pentru scrob/omletă, după care le incorporam în compoziţie, turnând câte puţin şi amestecând continuu până când compoziţia devine lucioasă şi omogena. Tapetam o tavă cu hârtie de copt. Luăm din compoziţie cu lingura/linguriţă şi punem grămăjoare de aluat lăsând distanţă de 4 cm intre. Daţi la cuptor pentru 10 minute la temperatura la care aţi încălzit cuptorul (treaptă 7/220) după care reduceţi flacără şi lăsaţi la foc mic încă 20 minute. Choux-urile vor creşte frumos şi vor deveni goale pe dinăuntru. În orice caz spionaţi totul de după uşa închisă a cuptorului. Nu o deschideţi sub nici o formă în primele 20 de minute. Când sub gata coapte, le scoateţi şi le lăsaţi la răcit pe un grătar metalic. Se pot păstra mai multe zile, dar puse într-o pungă de plastic în frigider.

Pentru crema de vanilie am pus pe foc laptele cu vanilia şi am lăsat până a atins punctul de fierbere, după care l-am lăsat la răcorit. Într-un bol am mixat ouăle cu cele 125 gr zahăr, după care am adăugat laptele şi am mixat încă puţintel. Am pus totul iar pe foc amestecând continuu până ce crema de ouă a început să capee consistentă, să se îngroaşe. Am aruncat apoi repejor şi amidonul şi am tot amestecat, amestecat până ce a devenit o cremă spumoasă şi groasă. Am lăsat-o apoi să se răcească complet. Frişcă lichidă se mixează bine, până îşi menţine forma .
Când choux-urile au fost complet răcite, şi cremă de vanilie asisderea, am trecut la asamblare:
Astfel , se ia fiecare choux, se taie în două, obţinând un capac de aluat care va forma pălăriuţa choux-ului. Golul format se va umple cu cremă de vanilie, apoi cu un strat de frişcă şi se acoperă cu pălăriuţa de aluat, decupata ceva mai înainte.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro