Duminică, 28 aprilie 2024 - 10:21:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Friptură de porc cu vinete şi cartofi


11 iunie 2012

fripturaIngrediente


600 g cartofi,
1 vânătă,
1 crenguţa de rozmarin,
5 linguri ulei de măsline, sare, piper,
1 linguriţa cimbru uscat,
2 roşii,
4 fripturi de porc,
1 lingura de nuci tăiate.

Mod de preparare

Se spala cartofii şi vânătă. Cartofii se curăţa de coajă, apoi se taie toate legumele în cubuleţe. Rozmarinul, spălat şi zvântat, se alege şi se taie mărunt.
Se prăjesc vinetele în 3 linguri de untdelemn încins, se condimentează cu sare, piper şi cimbru, după care se scot din tigaie. În locul lor, se pun cartofii şi rozmarinul şi se prăjesc, amestecând întruna. Se adauga roşiile, tăiate mărunt, şi se lasa să fiarbă la foc mic, circa 15 minute (cu capac). Se sărează, se piperează.
Se spăla carnea, se zvânta şi se prăjeşte în untdelemnul rămas, circa 5 minute. Când e aproape gata, se adauga nucile tăiate şi se lăsa şi ele să se prăjească uşor.
Friptura se serveşte cu garnitură de vinete şi cartofi cu roşii. Deasupra se presara rozmarin.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro