Ingrediente
600 g cartofi,
1 vânătă,
1 crenguţa de rozmarin,
5 linguri ulei de măsline, sare, piper,
1 linguriţa cimbru uscat,
2 roşii,
4 fripturi de porc,
1 lingura de nuci tăiate.
Mod de preparare
Se spala cartofii şi vânătă. Cartofii se curăţa de coajă, apoi se taie toate legumele în cubuleţe. Rozmarinul, spălat şi zvântat, se alege şi se taie mărunt.
Se prăjesc vinetele în 3 linguri de untdelemn încins, se condimentează cu sare, piper şi cimbru, după care se scot din tigaie. În locul lor, se pun cartofii şi rozmarinul şi se prăjesc, amestecând întruna. Se adauga roşiile, tăiate mărunt, şi se lasa să fiarbă la foc mic, circa 15 minute (cu capac). Se sărează, se piperează.
Se spăla carnea, se zvânta şi se prăjeşte în untdelemnul rămas, circa 5 minute. Când e aproape gata, se adauga nucile tăiate şi se lăsa şi ele să se prăjească uşor.
Friptura se serveşte cu garnitură de vinete şi cartofi cu roşii. Deasupra se presara rozmarin.