Ingrediente
600 g aluat franţuzesc
un borcan dulceaţă de căpşune
100 g migdale măcinate
un ou pentru uns
coaja de la o lămâie
esenţă de vanilie
zahăr pudră
100 g nucă coaptă şi măcinată
Mod de preparare
Se scoate aluatul de la congelator şi se lasă să se dezgheţe treptat, la temperatura camerei. Se încinge cuptorul.
Separat, se pregăteşte umplutura. Se pune dulceaţa de căpşune într-un bol şi se amestecă cu făina de migdale, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie.
Se ia aluatul, se întinde cu sucitorul şi se taie în pătrate de 15 cm. Se aranjează în tavă şi se ung cu ou bătut. Se umplu apoi cu dulceaţă, se încreţeşte aluatul uşor pe margini, astfel încât să arate ca nişte coşuleţe, şi se coc. Se scot şi se servesc pudrate cu zahăr şi nucă măcinată.