Ingrediente
500-600 grame fasole boabe
1 ciolan de porc
5-6 roşii
4-5 bucăţi ceapă
1 ardei roşu
1 ardei verde
sare
piper
2-3 linguri bulion
cimbru
foi dafin
Mod de preparare
Se pune fasolea la fiert pentru 10-15 minute. Se scurge apa în care a fiert. Se pune din nou la fiert în altă apă. Se fierbe încă 10-15 minute, după care se scurge din nou apa în care a fiert.
În acest stadiu, fasolea se pune într-o oală împreună cu ciolanul întreg, ceapa, roşiile şi ardeiul, tăiate mărunt. Se adaugă piper, foi de dafin, cimbru, sare, se acoperă cu apă şi se fierbe aproximativ 1 oră.
Se răstoarnă totul într-un vas termorezistent şi se bagă la cuptor până fierb atât fasolea cât şi ciolanul. La final, se pune şi bulionul şi se mai ţine puţin la cuptor.