Desi francezii sunt renumiti ca mari amatori de cartofi prajiti, se pare ca stiu sa gateasca si altfel cartofii si anume sub forma de cartofi frantuzesti. Acest fel cartofi frantuzesti este delicious usor de preparat si lasa imaginatia libera... Cei care nu au mancat niciodata cartofi frantuzesti
Se spala cartofii si se pun la fiert necuratati, in apa calda cu sare;
Se racesc se curata de coaja si se taie felii;
Intr-un bol se bat ouale crude, cu laptele, sare si smantana;
Se ia o tava se unge bine cu unt si se pun straturi de felii de cartofi, felii de oua, putina branza rasa si putin din amestecul din bol;
Repetarea acestor componente duce la obtinerea celebrilor cartofi frantuzesti;
La sfarsit, pe ultimul strat, care trebuie sa fie din cartofi, se presara restul de cascaval, unt si branza;
Se introduce in cuptor si se lasa sa se gratineze, cca 20 minute.
Se servesc calzi, pentru a fi gustosi; Se poate adauga extra-smantana dupa gust.