Luni, 25 noiembrie 2024 - 2:55:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Orez cu roşii şi busuioc


12 martie 2012

orez-cu-rosiiIngrediente

300 orez

50 margarină

un praf şofran

sare

piper alb măcinat

2-3 linguri ulei de măsline

o legătură pătrunjel

2-3 fire busuioc verde

200 mazăre

300 roşii cherry

 

Mod de preparare

 

•Se alege orezul, se trece prin câteva ape şi apoi se pune să fiarbă într-o cratiţă, cu trei căni de apă. Se adaugă sare şi un praf de piper şi se lasă la foc potrivit.

•După ce a fiert orezul, se pune margarina şi un praf de şofran. Se amestecă uşor ca să nu se zdrobească, se acoperă cu un capac, apoi se înfăşoară într-un prosop de bucătărie.

•Roşiile cherry se spală, se taie feliuţe potrivite şi se călesc împreună cu mazărea fiartă în uleiul de măsline încins. Se adaugă busuioc verde şi pătrunjel tocat mărunt, apoi se înăbuşe atât cât să-şi lase aromele.

•Orezul se amestecă cu legumele călite, se condimentează dacă mai este nevoie cu sare şi se serveşte ornat cu frunzuliţe de busuioc verde.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro