Ingrediente
500 ml lapte,
1 baton vanilie,
125 gr zahăr,
300 gr ciocolată,
20 gr fecula,
4 gălbenuşuri,
6 albuşuri,
30 gr unt
Mod de preparare
Se fierb într-un vas laptele cu vanilia, ciocolată şi zahărul, se amestecă până se topeşte zahărul, apoi se ia vasul de pe foc şi se lasa acoperită. Se înmoaie fecula cu o lingură de lapte rece şi se adăugă în compoziţie. Se pune laptele din nou pe foc să fiarbă în clocote mici, se amestecă până capătă consistenţă unei creme, se ia de pe foc şi se amestecă până se răceşte compoziţia. Se adăugă gălbenuşurile, pe rând, amestecând după fiecare. Se bat albuşurile spumă tare şi se înglobează uşor în compoziţie. Se tapetează o formă cu unt şi cu pesmet şi se pune compoziţia în formă. Se coace sufleul în cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 20 de minute.
Se serveşte fierbinte.