Joi, 28 martie 2024 - 6:17:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sardine pe pat de cartofi


30 ianuarie 2012

sardine-cartofiIngrediente

10 bucăţi sardină

sare

ulei de măsline

zeamă de lămâie

usturoi

rozmarin

3-4 cartofi

Mod de preparare

Sardinele se curăţă de solzi şi intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se îndepărteză capetele şi se scot oasele, obţinându-se fileuri, fără a se desprinde în partea de sus. Se presară cu sare şi se lasă aşa timp de 20 de minute.

Cartofii se curăţă de coajă şi se taie rondele. Se amestecă rondelele de cartofi cu sare, piper, usturoi tăiat feliuţe subţiri, rozmarin şi ulei de măsline. Fileurile de sardină se lasă 30 de minute într-o soluţie de ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se aşează, sub formă de floare, 5-6 rondele de cartofi. Deasupra de pune un file de sardina. Se continuă astfel până când se termină fileurile.

Tava se bagă în cuptorul preîncălzit la 250 grade timp de 15-20 de minute.

Se serveşte cald.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro