Ingrediente
250 g biscuiţi simpli,
250 g zahăr,
100 g unt,
50 g cacao (sau pudră de ciocolată) pentru folie,
75 g nucă prăjită (sau stafide înmuiate în apă călduţă),
120 ml lapte,
esenţă de rom.
Mod de preparare
Se sfărâmă biscuiţii cu mâna şi se combină cu nuca (sau stafidele) taiată bucăţi mici. Într-o crăticioară se pun 60 ml lapte şi zahărul şi se fierb până se face un sirop legat. Se adaugă untul şi se amestecă până se topeşte. Apoi se adaugă cacao, dizolvată în 60 ml lapte, şi esenţa de rom şi se lasă să dea în clocot. Se toarnă treptat siropul peste biscuiţi, amestecând din când în când până se leagă şi se înmoaie un pic biscuiţii. Pe o folie din plastic se presară puţină cacao (sau pudră de ciocolată), se pune jumătate din compoziţie, se rulează strâns şi se împinge din ambele capete pentru a se scoate aerul din salam. Se leagă bine şi se lasă la frigider câteva ore sau toată noaptea.