Ingrediente:
un dovlecel mare,
4 ouă,
două cepe verzi,
3-4 linguri de ulei de măsline,
sare, piper după gust,
o legătură de pătrunjel.
Mod de preparare
Se taie dovlecelul cubuleţe. În- tr-o tigaie adâncă, se pune uleiul de măsline şi se călesc cepele tocate, un minut. Se adaugă dovleceii, sare şi piper, se acoperă şi se lasă să fiarbă cam 10 minute, să se înmoaie un pic dovleceii. Când este gata, se ia tigaia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se unge cu un pic de ulei un vas de Jena cu diametrul de 25 cm. Se bat ouăle şi se amestecă împreună cu compoziţia de dovlecei, se pune pătrunjelul tocat şi se toarnă în vasul de Jena. Se coace în jur de 25 de minute în cuptorul încălzit înainte. După ce se mai răceşte, se poate tăia felii.