Duminică, 28 aprilie 2024 - 10:07:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Supă de ciuperci (de post)


16 martie 2012

supa_crema_ciuperci2Ingrediente


400 g ciuperci

2-3 morcovi

1 ţelină

1 păstârnac

1 ceapă

1 fir de praz

2 linguri ulei

200 ml roşii decojite în suc de roşii

1 lingura orez

1 căţel de usturoi

sare

piper

1 legatura pătrunjel şi ţelină verde

 

Mod de preparare


Ceapa, morcovii, păstârnacul, ţelina şi prazul se spală, se curăţă şi se toacă mărunt. Se pun la fiert în 2-2,5 litri de apă cu un praf de sare.

Separat, într-o tigaie cu ulei se călesc ciupercile tăiate felii. Se sting cu 2-3 linguri de supă de legume, se dau cu un praf de sare şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 5 minute.

Se adaugă ciupercile la supă, se acoperă şi se lasă să fiarbă 30 minute. Dacă ciupercile şi toate legumele sunt bine fierte, se mai adaugă usturoiul tocat mărunt, orezul şi la sfârşit sucul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe. Se mai lasă pe foc 10 minute şi se potriveşte la gust cu sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro