Vineri, 22 noiembrie 2024 - 5:06:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Napolitane cu cremă de biscuiţi şi nuci


4 martie 2012

napolitaneIngrediente


5 foi napolitană

400 grame biscuiţi simpli

300 grame zahăr

200 mililitri apă sau lapte (dacă nu e de post)

2 linguri cacao

250 grame margarină

esenţă de rom

nuci pisate

 

Glazură de ciocolată cu lapte


100 grame ciocolată

50 mililitri lapte

 

Mod de preparare


1 Glazură de ciocolată cu lapte

Ciocolata rasă şi laptele se pun într-un vas la foc mic, până se topeşte ciocolata. Se ia de pe foc şi se foloseşte imediat la glazurarea prăjiturilor.

2  Biscuiţii se dau prin maşina de tocat. Laptele (sau după caz, apa) şi zahărul se pun împreună la fiert şi se lasă pe foc până se dizolvă tot zahărul.

Se ia vasul de pe foc si se adaugă biscuiţii, se amestecă şi se lasă să se răcească puţin. Se adaugă margarina, esenţa de rom, cacaua şi nucile pisate.

Cu această cremă se ung foile de napolitană, pe rând, supraounându-le una peste alta (se poate folosi pentru uns o paletă de lemn sau crema se poate întinde şi cu mâna, fiind destul de groasă), apoi se pune deasupra o greutate pentru a presa foile.

Se lasă aşa până a doua zi, când se poate tăia şi servi.

Se pot servi şi cu glazură de ciocolată (dacă se doreşte ca acest produs să nu fie neapărat de post).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro