Ingrediente
5 foi napolitană
400 grame biscuiţi simpli
300 grame zahăr
200 mililitri apă sau lapte (dacă nu e de post)
2 linguri cacao
250 grame margarină
esenţă de rom
nuci pisate
Glazură de ciocolată cu lapte
100 grame ciocolată
50 mililitri lapte
Mod de preparare
1 Glazură de ciocolată cu lapte
Ciocolata rasă şi laptele se pun într-un vas la foc mic, până se topeşte ciocolata. Se ia de pe foc şi se foloseşte imediat la glazurarea prăjiturilor.
2 Biscuiţii se dau prin maşina de tocat. Laptele (sau după caz, apa) şi zahărul se pun împreună la fiert şi se lasă pe foc până se dizolvă tot zahărul.
Se ia vasul de pe foc si se adaugă biscuiţii, se amestecă şi se lasă să se răcească puţin. Se adaugă margarina, esenţa de rom, cacaua şi nucile pisate.
Cu această cremă se ung foile de napolitană, pe rând, supraounându-le una peste alta (se poate folosi pentru uns o paletă de lemn sau crema se poate întinde şi cu mâna, fiind destul de groasă), apoi se pune deasupra o greutate pentru a presa foile.
Se lasă aşa până a doua zi, când se poate tăia şi servi.
Se pot servi şi cu glazură de ciocolată (dacă se doreşte ca acest produs să nu fie neapărat de post).