Joi, 21 noiembrie 2024 - 11:24:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Salată de cartofi ninsă


25 februarie 2013

Ingrediente

600 g cartofi,

2 castraveti acri,

2 oua,

4-5 linguri ulei,

2 cepe de apa,

1 gogosar mic,

putina mazare conservata,

putina zeama de lamiie,

sare.

 

Mod de preparare

 

Se spala bine cartofii cu peria, se pun la fiert in apa fierbinte cu sare si cind sint gata, se curata, se taie in forma de cuburi si se lasa sa se raceasca. Separat se face o maioneza din doua galbenusuri fierte tari, ulei si zeama de lamiie (se zdrobesc intii galbenusurile intr-un castron, apoi se toarna uleiul picatura cu picatura, frecind mereu in acelasi sens ca sa nu se taie maioneza, iar la urma se picura zeama de lamiie). Albusurile se dau prin razatoare si se pastreaza deoparte pentru garnitura. Ceapa se curata si se da prin razatoare, castravetii se taie marunt, se adauga maioneza si totul se amesteca bine cu cartofii din salatiera si cu mazarea conservata. Se da salatei forma dorita, se presara deasupra albusul dat prin razatoare astfel ca sa formeze un strat gros alb, iar la colturi se pun sferturi de gogosar (pot sa lipseasca).

Se serveste rece, dupa o jumatate de ora de la preparare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro