Vineri, 22 noiembrie 2024 - 3:44:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Budincă de orez cu banane


13 ianuarie 2012

budincaIngrediente


250 grame orez

1 litru lapte

200 grame zahăr

4 ouă

1 praf sare

1 plic zahăr vanilat

3 banane

scorţişoară

 

Mod de preparare


Se fierbe orezul cu laptele şi un praf de sare. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile se bat spumă. Când orezul este aproape fiert, se pune zahărul şi zahărul vanilat. Se mai fierbe puţin pentru a se dizolva zahărul.   Se ia de pe foc, se lasă să se răcorească puţin, apoi se adaugă gălbenuşurile pe rând, amestecând bine.

Se încorporează în amestecul de orez şi spuma de albuşuri.

Într-o tavă unsă cu unt se toarnă 1/2 din cantitatea de orez, se pune un rând de banane tăiate rondele, apoi restul de orez. Se dă 30 de minute la cuptor, până se rumeneşte frumos. Deasupra se presară scorţişoară. Se pot folosi şi alte fructe, după dorinţă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro