Ingrediente
Aluat:
1 cana faina neindesata,
3 gălbenuşuri,
lapte cât cuprinde.
Crema:
6 gălbenuşuri,
2 1 lapte,
1 cană de zahăr,
8 linguri de făină.
Mod de preparare
Cremesul este o prăjitură de casă tradiţională şi delicioasă. Să preparăm o variantă de cremes cu cremă simplă de gălbenuş.
Se face un aluat normal. Se întinde prima foaie peste care se întinde coca cu margarina, se face sul şi se taie în 8 părţi. Se suprapun tot câte 2 părţi din care se face o foaie, se coace pe dosul tăvii.
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul. Se pune faina care se diluează cu laptele oprit din cei 2 I şi se toarnă în restul laptelui care fierbe. Aproape când este gata se pune ¼ pachet de unt, iar albuşul de ia cele 9 ouă se bate cu zahărul şi se toarnă în cremă şi 5 pachete de vanilie. Cât e caldă crema se pune între foi. Deasupra se presara zahăr praf şi se pune la rece.