Duminică, 24 noiembrie 2024 - 8:08:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Savarine


2 noiembrie 2012

Ingrediente:

4 ouă

4 linguri pesmet

o lingură făină

4 linguri zahăr

o esenţă rom

100 g zahăr pentru sirop

500 ml frişcă lichidă

fructe pentru ornat, după preferinţă

 

Mod de preparare

 

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile sa bat spumă cu un praf de sare, se adaugă cele patru linguri de zahăr, apoi se încorporează gălbenuşurile pe rând, unul câte unul, pesmetul şi apoi făina. Se va amesteca de sus în jos, pentru a nu se lăsa compoziţia.

Se toarnă compoziţia în tavă, sub formă de gogoşele, şi dă la cuptor 20-25 de minute, la foc potrivit, până capătă o culoare aurie.

Se pregăteşte între timp siropul din zahăr, apă şi esenţă de rom.

După ce s-au răcit siropul şi gogoşelele, acestora din urmă li se taie capacele, apoi se însiropează. Se umplu cu frişca bătută şi se ornează după preferinţă cu fructe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro