Ingrediente:
8 roşii medii,
400 g ton,
100 g măsline verzi,
o legătură verdeaţă,
zeama de la două lămâi,
sare,
piper alb,
două ouă fierte,
două ouă crude,
o lingură muştar,
100 ml ulei, busuioc.
Mod de preparare:
Se pun ouăle să fiarbă în apă 8 minute. Se scot şi se ţin în apă rece, pentru a se decoji mai uşor. Se curăţă şi se separă albuşul fiert de gălbenuş. Albuşurile se toacă mărunt şi se dau la rece. Gălbenuşurile fierte şi cele crude se amestecă, se adaugă sare, piper, muştar şi se pregăteşte maioneza, apoi se lasă la rece. Se spală roşiile, se curăţă miezul, se pun la scurs. Tonul se zdrobeşte, se adaugă măslinele tocate mărunt, verdeaţa, albuşurile fierte şi maioneza. Se pun sare, piper şi lămâie după gust. Se umplu roşiile şi se servesc ornate cu busuioc.