Luni, 29 aprilie 2024 - 9:04:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Brioşe mărţişor


3 martie 2012

brioseIngrediente

50 grame cacao

240 mililitri apă fierbinte

175 grame făină

1 plic praf de copt

1/4 linguriţă sare

113 grame unt

150 grame zahăr

2 ouă

esenţă de vanilie

Cremă de portocale

3 ouă

80 mililitri suc de portocale

4 grame coajă de portocală

150 grame zahăr pudră

56 grame unt

Glazura la brioşe mărţişor

90 grame ciocolată albă

113 grame unt

120 grame zahăr pudră

esenţă de vanilie

colorant alimentar opţional

 

Mod de preparare


1 Cremă de portocale

Ouăle, zahărul şi sucul de portocală se pun pe baie de apă, amestecând continuu, până de îngroaşă.Se ia de pe foc şi se amestecă cu untul şi coaja de portocală.Se lasă să se răcească.

2 Glazura la brioşe mărţişor

Ciocolata se topeşte pe baie de apă.Untul se bate cu mixerul.Se adaugă zahărul.Apoi se adaugă şi ciocolata topită şi esenţa de vanilie şi se mixează foarte bine până se îngroaşă.Dacă se doreşte colorarea glazurii se poate adăuga colorant.

Apa împreună cu cacaua se pune la fiert. Se amestecă bine, se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Untul şi zahărul se bat cu mixerul, adăugându-se treptat ouăle, pe rând. Se adaugă esenţa de vanilie, apoi făina şi se omogenizează. La final se adaugă cacaoa, după ce s-a răcit foarte bine. Se amestecă cu mixerul.

Compoziţia obţinută se distribuie în cupele tăvii pentru brioşe, căptuşite cu hârtie. Cupele se umplu doar 2/3, cu ajutorul unei linguri.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 190 grade timp de 18 minute.Se scot din tavă şi se lasă să se răcească pe un grătar.

După ce s-au răcit se scobesc în interior cu ajutorul unei linguriţe.Se umplu cu crema de portocală.Se glazurează cu un duo alb-roşu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro