Aceste gogoşi seamănă un pic cu clătite mai pufoase, în stil american, dar brânza din compoziţie şi faptul că se prăjesc în ulei le transformă în gogoşi.
Ingrediente:
300 g brânză sărată
4 ouă
1 cană făină
1 lingurita praf copt
1/2 cană iaurt
Mod de preparare
Puteti folosi branza sarata sau branza dulce. Daca folositi branza dulce veti adauga in reteta esenta de vanilie si zahar. Reteta aceasta este cu branza sarata, pe care trebuie sa o framantati, pentru a fi mai fina. Puneti ouale intr-un bol, le bateti bine, adaugati branza, iaurtul, faina si praful de copt. Compozitia nu trebuie sa fie nici tare, dar nici sa se imprastie in tigaie. Cel mai bine ar fi sa adaugati faina treptat, este posibil sa nu fie nevoie de toata cana. In cazul in care puneti toata faina si compozitia e groasa mai adaugati iaurt.
Puneti uleiul la incins (nu puneti ulei cat sa se inece gogosile in el, o jumatate de cana intr-o tigaie mai mare este de ajuns) si turnati cu un polonic. Prajiti pe ambele parti, pana ce gogosile sunt aurii si usor crocante. Le puteti servi fierbinti dar si reci, poate cu zacusca deasupra.