Vineri, 22 noiembrie 2024 - 5:38:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Mousse de ciocolată


8 mai 2012

mousseIngrediente


200 gr ciocolată menaj,
400 ml frişcă lichidă,
30 gr unt,
2 ouă,
100 gr zahăr,
10 gr gelatina


Mod de preparare


Reţeta mousse de ciocolată e o reţetă uşoară şi aspectuoasa, aerata, numai bună chiar şi pentru copii.


Se separă albuşurile de gălbenuşuri, ciocolată menaj se râde, gelatina se pune la înmuiat iar frişcă se bate spumă. Într-un vas se pune untul împreună cu ciocolată menaj şi se pune pe bain marie, se amestecă bine, până se topeşte ciocolată. Se adăugă apoi gelatină, se amestecă bine şi se dă jos de pe foc. Albuşurile de ou se bat spumă împreună cu zahărul până devin tari ca pentru bezele. Se adăugă apoi frişcă bătută şi se toarnă câte puţin ciocolată topită amestecând continuu. După ce s-a omogenizat se toarnă într-un vas şi se introduce în frigider, unde se lasă la întărit, cel puţin 2 ore.


Dacă doriţi să serviţi acest mousse de ciocolată pentru Valentine's, că despre ciocolată şi iubire e vorba în această sărbătoare, puteţi pune crema în recipiente mici în formă de inimioară. Dacă alegeţi această metodă o veţi scote din frigider înainte de servire.
La servire se modelează cu lingura ca nişte găluşte. Se ornează cu felii de fructe şi topping de caramel sau ciocolată


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro