Marţi, 23 aprilie 2024 - 10:23:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Baclava cu nuci


3 noiembrie 2012

Ingrediente:

 

foi de baclava 400 g

nuci 500 g

unt 100 g

zahar 450 g

miere 200 g

coaja rasa de lamaie

apa 600 ml

esenta de vanilie

 

 

Mod de preparare

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt o foaie de placinta, se stropeste cu putin unt topit dupa care se presara nuca macinata amestecata cu zahar.

Se continua aceasta operatiune pana ce se termina foile si nuca.

Deasupra se lasa foaia de placinta pe care o ungem cu unt.Se taie in bucati dupa preferinta dupa care se introduce tava la cuptor .

Se coace la foc potrivit(150 grade) timp de 20-25 min.Intre timp fierbem siropul de zahar si miere, il aromatizam cu esenta si coaja de vanilie si il turnam usor cu ajutorul unui polonic peste baclavaua fierbinte.

Se introduce iar tava la cuptor pentru inca 10 min.La final baclavaua trebuie sa fie bine insiropata .Se serveste rece.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro