Ingrediente
Ingrediente tandori chicken
500 gr de piept de pui
2 linguri de pudră tandoori (scorţişoară, coriandru, chimion, cuişoare, usturoi pudră, ghimbir pudră, boia iute, boia dulce, sare) 1
50 ml iaurt sau iaurt amestecat cu smântână
2 linguri ulei
1 linguriţă de suc de lămâie
sare după gust
Curry cu legume
100 gr orez sălbatic
100 gr morcov
100 gr mazăre
100 praz
1 litru de apă
500 gr zeama supă groasă de legume
1 linguriţă lămâie
câte 1 linguriţă rasă din turmeric,chimen măcinat,coriandru măcinat, boia dulce
30 gr nucă de cocos rasa
1 jumate linguriţă de boia iute
2 linguriţe rădăcina proaspătă de ghimbir tocată mărunt
1 căţel de usturoi
2 linguri de ulei
1 ceapă mare
1 linguriţă coriandru
Mod de preparare
Pui tandoori cu curry de legume este o specialitate indiană foarte îndrăgită. Secretul acestei reţete cu pui sunt condimentele.
Înainte de a vă apuca de orice, porniţi cuptorul. Apoi bucăţile spălate de pui le uscaţi bine şi le puneţi într-un castron cu zeamă de lămâie.Le ungeţi apoi bine cu pudră tandoori şi sare după care puneţi peste iaurt.
Aşezaţi bucăţile de pui într-o tavă unsă şi daţi 20 de minute la cuptor.
Pentru curry se curăţa şi se taie bucăţele morcovul,prazul şi ceapă. Puneţi apoi ecapa la călit. Când începe să se rumenească puneţi usturoiul şi ghimbirul şi se prăjesc 2 minute, amestecând continuu. Puneţi apoi morcovul, mazărea şi prazul, boiaua iute, turmericul, chimenul, coriandrul, boiaua dulce, şi se prăjesc toate la foc mic 3 minute. Se adăugă orezul spălat şi scurs în prealabil. Adăugăm supă de legume, sucul de lămâie şi nucă de cocos. Se dă în câteva clocote, apoi punem vasul la cuptor până când orezul absoarbe toată zeama.
Pui tandoori cu curry de legume se serveşte cald alături de bucăţele din piept de pui