Ingrediente
150 gr unt
170 gr biscuiti de cacao
100 g ciocolata amaruie
150 g ciocolata lapte
2 linguri coniac
250 frisca nebatuta
15 gr gelatina
Pentru ornat:
70 gr ciocolata amaruie
30 ml lapte
25 gr fulgi ciocolata
Mod de preparare
Topim 75 gr unt. Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu untul topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece.
Topim ciocolata la baine-marie. Adaugam coniacul si frisca, apoi restul de unt. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Punem gelatina la inmuiat in 150 ml apa si dupa 10-15 minute o punem pe foc, la baine-marie, unde o tinem in jur de 10 minute, pana incepe sa prinda consistenta. O adaugam in compozitia de ciocolata. Amestecam bine. Turnam compozitia peste biscuiti. Lasam tava la rece pana a doua zi.
Pregatim sosul de ciocolata topind in baine-marie ciocolata si amestecand-o apoi cu lapte.
Fulgii de ciocolata ii facem cu aparatul de ras legume sau prin razatoare. Ii punem peste sosul de ciocolata pana apuca sa se intareasca.