Joi, 21 noiembrie 2024 - 7:07:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Prajitura Noire


23 iunie 2013

Ingrediente

 

    150 gr unt

    170 gr biscuiti de cacao

    100 g ciocolata amaruie

    150 g ciocolata lapte

    2 linguri coniac

    250 frisca nebatuta

    15 gr gelatina

    Pentru ornat:

    70 gr ciocolata amaruie

    30 ml lapte

    25 gr fulgi ciocolata

 

 

Mod de preparare

 

Topim 75 gr unt. Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu untul topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece.

 

Topim ciocolata la baine-marie. Adaugam coniacul si frisca, apoi restul de unt. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Punem gelatina la inmuiat in 150 ml apa si dupa 10-15 minute o punem pe foc, la baine-marie, unde o tinem in jur de 10 minute, pana incepe sa prinda consistenta. O adaugam in compozitia de ciocolata. Amestecam bine. Turnam compozitia peste biscuiti. Lasam tava la rece pana a doua zi.

 

Pregatim sosul de ciocolata topind in baine-marie ciocolata si amestecand-o apoi cu lapte.

Fulgii de ciocolata ii facem cu aparatul de ras legume sau prin razatoare. Ii punem peste sosul de ciocolata pana apuca sa se intareasca.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro