Ingrediente:
10 ouă
100 g unt
o esenţă de vanilie
un praf sare
175 g zahăr
125 g făină
500 g cireşe "inima porumbelului"
100 g pesmet
Mod de preparare
Se topeşte, pentru început, untul la baie de aburi şi se lasă să se răcorească, să aibă aceeaşi temperatură cu restul ingredientelor.
Se scot sâmburii cireşelor. Acestea se lasă să se scurgă de zeamă într-o sită, apoi se trec prin pesmet.
Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă bine cu un praf de sare. Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se încorporează apoi gălbenuşurile şi untul topit. Se adaugă şi esenţa de vanilie. La final, se pune făina cernută. Se amestecă uşor compoziţia şi se toarnă într-o formă rotundă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Se pun cireşele şi se dă la cuptor.
După ce s-a rumenit, se scoate să se răcească şi se serveşte ornată cu cireşe şi zahăr pudră.