Vineri, 22 noiembrie 2024 - 12:51:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Prăjitură cu cireşe


24 iunie 2012

prajitura_cireseIngrediente:

10 ouă

100 g unt

o esenţă de vanilie

un praf sare

175 g zahăr

125 g făină

500 g cireşe "inima porumbelului"

100 g pesmet

 

Mod de preparare


Se topeşte, pentru început, untul la baie de aburi şi se lasă să se răcorească, să aibă aceeaşi temperatură cu restul ingredientelor.

Se scot sâmburii cireşelor. Acestea se lasă să se scurgă de zeamă într-o sită, apoi se trec prin pesmet.

Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă bine cu un praf de sare. Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se încorporează apoi gălbenuşurile şi untul topit. Se adaugă şi esenţa de vanilie. La final, se pune făina cernută. Se amestecă uşor compoziţia şi se toarnă într-o formă rotundă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Se pun cireşele şi se dă la cuptor.

După ce s-a rumenit, se scoate să se răcească şi se serveşte ornată cu cireşe şi zahăr pudră.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro