Ingrediente
3 cartofi
1 legătură ceapă verde sau 1 ceapă uscată
2 morcovi
1 ţelină
1 ardei
3-4 legături lobodă
1 dovlecel
1 litru borş
1 cutie roşii decojite
fidea
1 legătură leuştean
sare
ulei
Mod de preparare
Legumele se curăţă şi se spală în apă rece.
Ardeiul, morcovii şi ţelina se taie cubuleţe, ceapa se taie mărunt, dovlecelul şi cartofii se taie cuburi de dimensiuni aproximativ egale, loboda se taie şi ea mărunt.
Toate legumele se călesc în puţin ulei în oala în care vom face ciorbiţa.
Se completează cu apă cât să acopere toate legumele şi se lasă să fiarbă până când sunt gata cartofii.Separat se fierbe borşul.
Roşiile decojite se dau prin robot.Se adaugă în oală atât borşul, cât şi roşiile, în plus se mai adaugă o mână de fidea.
Verdeaţa se taie mărunt şi se adaugă în ciorbă la final.