Ingrediente
ciocolată rasă
Blatul la prăjitura excelentă
5 ouă
5 linguri zahăr
3 linguri făină
2 linguri cacao
1/2 plic praf de copt
Bezeaua la prăjitura excelentă
6 albuşuri de ouă
100 grame zahăr
Crema la prăjitura excelentă
6 gălbenuşuri de ou
100 grame zahăr
250 grame margarină
Mod de preparare
1 Blatul la prăjitura excelentă
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, după care se adaugă zahărul şi se bat în continuare cu mixerul până se obţine o bezea tare. Gălbenuşurile se adaugă peste bezea, împreună cu făina, cacaua şi praful de copt. Se amestecă uşor, cu lingura, de jos în sus, până la omogenizare. Compoziţia se coace în tava tapetată cu hârtie de copt, la 175 grade timp de 20 de minute.
2 Bezeaua la prăjitura excelentă
Albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bat în continuare până se obţine bezeaua tare. Se adaugă o linguriţă de oţet pentru a ţine bezeaua tare.
3 Crema la prăjitura excelentă
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul pe baie de apă până se obţine o cremă groasă. Se lasă să se răcească şi se adaugă margarina, la temperatura camerei. Se mixează foarte bine.
Peste blatul scos din cuptor se adaugă bezeaua, se întinde uniform pe toată suprafaţa şi se coace la 150 grade timp de 20 de minute, până se întăreşte bezeaua. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească, după care se întinde crema peste bezea.
Deasupra se pune ciocolată rasă.