Duminică, 28 aprilie 2024 - 11:36:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prăjitură excelentă


24 februarie 2012

prajituraexcelentIngrediente


ciocolată rasă

Blatul la prăjitura excelentă

5 ouă

5 linguri zahăr

3 linguri făină

2 linguri cacao

1/2 plic praf de copt

Bezeaua la prăjitura excelentă

6 albuşuri de ouă

100 grame zahăr

Crema la prăjitura excelentă

6 gălbenuşuri de ou

100 grame zahăr

250 grame margarină

 

Mod de preparare

1 Blatul la prăjitura excelentă

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, după care se adaugă zahărul şi se bat în continuare cu mixerul până se obţine o bezea tare. Gălbenuşurile se adaugă peste bezea, împreună cu făina, cacaua şi praful de copt. Se amestecă uşor, cu lingura, de jos în sus, până la omogenizare. Compoziţia se coace în tava tapetată cu hârtie de copt, la 175 grade timp de 20 de minute.

2 Bezeaua la prăjitura excelentă

Albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bat în continuare până se obţine bezeaua tare. Se adaugă o linguriţă de oţet pentru a ţine bezeaua tare.

3 Crema la prăjitura excelentă

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul pe baie de apă până se obţine o cremă groasă. Se lasă să se răcească şi se adaugă margarina, la temperatura camerei. Se mixează foarte bine.

Peste blatul scos din cuptor se adaugă bezeaua, se întinde uniform pe toată suprafaţa şi se coace la 150 grade timp de 20 de minute, până se întăreşte bezeaua. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească, după care se întinde crema peste bezea.

Deasupra se pune ciocolată rasă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro