Ingrediente
8 ardei capia roşii (circa 500 g),
un vârf de coajă de portocală rasă,
375 g brânză de capră proaspătă Burgos Fresco,
100 g smântână Pilos,
rozmarin Mikado,
sare,
piper Mikado.
Mod de preparare:
Ardeii se spală, se taie pe lung, li se scot seminţele şi se coc pe o tablă acoperită cu folie de aluminiu în cuptorul preîncins la 240°C, pe grill, circa 10 minute, până când coaja se umflă şi se înnegreşte. Apoi se scot, se acoperă cu un şervet umed şi se lasă 10 minute deoparte. Brânza se amestecă cu puţin rozmarin, coaja de portocală şi smântâna şi se condimentează cu sare şi piper. Jumătăţile de ardei se curăţă de coajă, se pun pe un platou şi se umplu cu crema de brânză. Se mai pot presăra cu puţin rozmarin. Se pot servi alături de un vin roşu spaniol. Dacă nu găsiţi ardei capia, puteţi folosi şi ardei gras roşu.