Ingrediente
un kg dovlecei
2 legături ceapă verde
o legătură usturoi
o legătură mărar
o legătură pătrunjel verde
sare
piper
100 caşcaval de post
ulei pentru prăjit
100 pesmet
Pentru sos
250 iaurt de soia
o legătură mărar
2 castraveţi
3-4 linguriţe ulei de măsline
3-4 căţei usturoi
Mod de preparare
1.Se spală ceapa, usturoiul şi dovleceii. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt iar dovleceii se dau pe răzătoarea mare. Se pun în sită şi se scurg uşor prin presare.
2.Verdeaţa se spală, se toacă mărunt şi se amestecă cu celelalte ingrediente împreună cu caşcavalul ras în prealabil şi cu pesmetul. Dacă nu se leagă compoziţia, puneţi 1-2 linguriţe de ulei. Se condimentează cu sare şi piper.
3.Se modelează chifteluţele, se trec prin pesmet şi se prăjesc la foc potrivit, în uleiul încins.
4.Separat, se prepară sosul. Se amestecă iaurtul de soia cu uleiul de măsline, cu usturoiul pisat mărunt şi cu castraveţii tocaţi fin. Se adaugă mărar şi sare.