Ingrediente
o salata verde,
200 g branza de vaci,
250 g branza telemea,
100 g branza de burduf,
4 linguri cu smantana,
3 ardei capia,
seminte de chimen,
piper,
1/4 lingurita cu boia dulce,
100 g masline fara samburi,
o legatura de marar,
ceapa.
Mod de preparare
Frunzele de salata se spala, apoi li se indeparteaza cotoarele si se pun pe o farfurie. Branza telemea se da pe razatoarea cu ochiuri mici sau se sfarama cu furculita. Se amesteca bine cu branza de vaci, branza de burduf, piperul, boiaua dulce, semintele de chimen si smantana pana cand rezulta o crema. Daca este prea tare, se mai adauga smantana. Se ia din compozitie cu o lingurita, se pune in mijloc cate o maslina, apoi i se da forma de bila. Ardeii capia se curata de seminte, se spala, se taie in felii subtiri si se asaza alaturi. Mararul se spala, se toaca si se presara deasupra mingiutelor.
In compozitie se poate adauga si ceapa tocata.