Ingrediente
1 piept de pui
2 cutii ciuperci din conservă (sau 500 g ciuperci proaspete)
Maioneză
1 gălbenuş de ou rascopt
3 gălbenuşuri de ou crude
250 grame ulei
1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Un gălbenuş răscopt se pisează cu o furculiţă într-un castron, se adaugă puţin ulei şi se freacă cu lingura, apoi se pune un gălbenuş crud şi se adaugă câte puţin ulei, amestecând fără întrerupere în acelaşi sens. Când începe să se îngroaşe, se mai adaugă un gălbenuş crud şi din nou câte puţin ulei.
Se procedează astfel până când s-au pus toate gălbenuşurile şi tot uleiul, apoi se adaugă muştarul, puţin câte puţin şi amestecând mereu, şi zeama de lămâie procedând tot astfel.
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Se lasă să se răcească şi apoi se taie cubuleţe.
Ciupercile se fierb în apă cu sare (dacă sunt proaspete), după care se lasă la scurs şi se taie mărunt. Dacă folosiţi ciuperci din conservă se sare etapa în care se fierbe.
Se adaugă ciupercile tăiate şi pieptul de pui tăiat peste maioneza pregătită dinainte. Se amestecă bine. Se adaugă patrunjel sau mărar după gust.