Vineri, 22 noiembrie 2024 - 4:37:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Panna cotta


28 aprilie 2012

panna-cottaIngrediente

450 ml smântână dulce,

200 ml lapte,

60 g zahăr,

o lingură de gelatină,

un plic zahăr vanilat,

un vârf de cuţit de sare,

o lingură de ulei,

sirop sau dulceaţă pentru ornat.

 

Mod de preparare


Se încălzesc într-un vas laptele şi smântâna dulce, la foc mic. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se lasă să fiarbă un minut. Se ia vasul de pe foc şi se pune gelatina. Se amestecă bine până se dizolvă gelatina, iar lichidul se lasă la răcit 10-15 minute. Se ung patru forme conice (ceşti de cafea) cu ulei. Se toarnă panna cotta în forme. După ce lichidul s-a răcit, se introduc cupele la rece pentru minimum două ore. Când se servesc, se răstoarnă conţinutul formelor pe farfurie. Se pune siropul sau dulceaţa peste panna cotta şi se decorează cu fructe proaspete şi/ sau frunze de mentă proaspătă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro