Ingrediente
450 ml smântână dulce,
200 ml lapte,
60 g zahăr,
o lingură de gelatină,
un plic zahăr vanilat,
un vârf de cuţit de sare,
o lingură de ulei,
sirop sau dulceaţă pentru ornat.
Mod de preparare
Se încălzesc într-un vas laptele şi smântâna dulce, la foc mic. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se lasă să fiarbă un minut. Se ia vasul de pe foc şi se pune gelatina. Se amestecă bine până se dizolvă gelatina, iar lichidul se lasă la răcit 10-15 minute. Se ung patru forme conice (ceşti de cafea) cu ulei. Se toarnă panna cotta în forme. După ce lichidul s-a răcit, se introduc cupele la rece pentru minimum două ore. Când se servesc, se răstoarnă conţinutul formelor pe farfurie. Se pune siropul sau dulceaţa peste panna cotta şi se decorează cu fructe proaspete şi/ sau frunze de mentă proaspătă.