Ingrediente
BLAT
6 oua
30 ml apa
30 ml ulei
25 g cacao
3 linguri cafea macinata
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
8 linguri zahar
CREMA 1
5 galbenusuri
250 g zahar
100 ml cafea concentrata
300 g unt
CREMA 2
1 plic budinca vanilie
300 ml lapte
100 ml frisca
3 linguri de zahar
Mod de preparare
Prajitura cu crema de cafea si budinca de vanilie este o prajitura delicioasa cu blat de cacao ce poate fi servit la orice eveniment.
BLAT-Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, adaugam apa si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile treptat. Adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, cafeaua si amestecam cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava de 30X35 cm tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit cca 45 minute, sa treaca testul cu scobitoarea. In ultimimele 5 minute dam focul mai mare.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 2.
CREMA 1-batem usor galbenusurile cu zaharul, adaugam cafeaua si fierbem la baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. O lasam sa se raceasca foarte bine. Freci spuma untul la temperatura camerei si adaugi treptat crema de cafea.
CREMA 2-punem laptele la foc si cand fierbe adaugam plicul amestecat cu putin lapte si zaharul, amestecam continuu pana se ingroasa, lasam sa se raceasca. Cand s-a racit adaugam frisca si mixam bines
Intindem jumatate din crema pe primul blat(eu l-am insiropat cu cafea amestecata cu esenta de rom) acoperim cu al 2 lea blat. Adaugam restul de crema, dam la frigider cca 30 minute (cat facem crema 2). Adaugam crema 2 si dam prajitura la frigider cca 2 ore